Posejal sem ljubljansko ledenko (Lactuca sativa) v dvanajst na pol napolnjenih lončkih s humusno zemljo za sejanje. Te žal še nisem uspel pripraviti, saj moram še presejati kompost, da pridobim čisto fino bogato zemljo za sejanje. V vsak lonček sem dal po tri semena, da ob presajanju lažje razdelim rastline in pri tem ne poškudujem koreninskega sistema. Druga setev solate v letošnji sezoni. Prva setev ljubljanske ledenke bo kmalu nared.
Druga je bila na vrsti blitva (Beta vulgaris), ki jo letos prvič sejem. Malce pozno morda, a prej nisem prišel do semen. Blitva mi je kot rastlina izredno všeč. Letos jo sadim tudi zaradi radovednosti, poleg tega pa je izredna rastlina za hrano. Drugi dober razlog je, da ima rastlina ogromno zelene mase, kar mi bo prav prišlo pri kompostiranju, zelenem gnojenju ali kot zastirko.
Žal mi prva setev peteršilja (Petroselinum crispum) ni uspela. Peteršilj ima dolgo dobo kaljenja semena. Prvo setev sem opravil kar na gredici, kjer se je že nahajal grah (Pisum sativum). Seme kali tudi do 21 dni, po zapisih na vrečki s semeni. Tokrat sem se odločil, da ga posejem v majhne lonce, enega bom imel za v kuhinjo, iz druge pa bodo romali na vrt, ko pride primeren čas po biodinamičnem koledarju.
Nazadnje sem se lotil sejanja ljubljanskega poznega zelja (Brassica oleracea var. capitata). Tudi to rastlino letos sejem prvič. Okusno je v solati ali pa se ga lahko uporabi za sarme. Je zelo osvežujoča zelenjava.